ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ/ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ – ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Προς όλους του Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων στο Δήμο Λαμίας,

Κυρίες & Κύριοι – Γονείς & Κηδεμόνες,

Είναι υποχρέωση μας και οφείλουμε όλοι μαζί οι γονείς να κουβεντιάζουμε και να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις για την λειτουργία της Ένωσης, για να συμβάλλουμε όλοι μαζί, με την στήριξη σας, στην επίτευξη του στόχου μας που είναι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών μας και η εξασφάλιση ποιοτικότερου και ασφαλέστερου δημόσιου σχολικού περιβάλλοντος.

Παραθέτουμε κάποιες διευκρινίσεις που αφορούν :

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) των μελών του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων μίας Σχολικής Μονάδας, αποτελείται από όλους τους γονείς των μαθητών κάθε σχολείου και από τους κηδεμόνες οι οποίοι έχουν οριστεί με δικαστική απόφαση, όπως ο νόμος ορίζει στο αρ. 53 του Ν. 1566/1985 και του Αστικού Κώδικα , ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΙΛΩΝ κ.λ.π.!!!

Στις Γενικές Συνελεύσεις, όλοι οι γονείς & κηδεμόνες, οι οποίοι ακόμα και κατά την έναρξη των εργασιών της, μετά την εκπλήρωση των όποιων οικονομικών υποχρεώσεών τους, μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα εκλογής στα όργανα που προβλέπονται. Η  Διεύθυνση  του  Σχολείου  υποχρεούται να  παραδίδει  στο  Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων την κατάσταση με τα ονόματα των γονέων & κηδεμόνων και τα στοιχεία επικοινωνίας.

Στις διαδικασίες των Γ.Σ. και των αρχαιρεσιών, μπορούν να πάρουν μέρος και οι δύο γονείς, εφόσον έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (δύο συνδρομές).

Οι Γενικές Συνελεύσεις συγκαλούνται σύμφωνα με όσα ορίζονται από το Καταστατικό.

Η απαρτία στη Γ.Σ. ορίζεται από το Καταστατικό.

Η εφορευτική επιτροπή εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία από την απολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Ο χρόνος των εκλογών μπορεί να αποφασιστεί στην Γ.Σ. και μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος.

Ηλεκτρονική Διαβίβαση Αλληλογραφίας : Κάθε σχολική μονάδα διαθέτει διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας e-mail, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σχολείου. Για την εξυπηρέτηση μεταξύ των δύο (Σχολείου & Συλλόγου) κάθε Σύλλογος πρέπει να διαθέτει e-mail ( όχι το ατομικό του καθενός).Το οποίο και δηλώνεται σε όλους τους φορείς του Δημοσίου.

Έδρα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων είναι η εκάστοτε ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ που εκπροσωπεί και όχι σε καφέ, πλατείες & αυλές.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΑ ΖΥΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑ ΔΥΟ ΕΤΗ, ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

  1. Δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται, έχουν όλοι οι γονείς, (μπορούν να ψηφίσουν και να ψηφιστούν και οι δύο γονείς εφόσον είναι ταμειακά εντάξει με δυο συνδρομές).
  2. Κάθε γονέας έχει μία ψήφο, ανεξάρτητα πόσα παιδιά έχει στη Σχολική Μονάδα που λειτουργεί ο Σύλλογος.
  3. Δεν ψηφίζει κάποιος γονέας αντί άλλου με εξουσιοδότηση.
  4. Η ιδιότητα του κηδεμόνα πιστοποιείται με απόφαση δικαστηρίου σύμφωνα με το νόμο ( Ν. 60( Ι )/95 ) ( σε καμία περίπτωση δεν ζητά ο Σύλλογος τέτοιου είδους πιστοποιητικά!!!)
  5. Τα Όργανα του Συλλόγου και οι Εκπρόσωποι στην Ένωση, εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία και με το σύστημα της απλής αναλογικής, υπό την προϋπόθεση ότι στις εκλογές κατατίθενται περισσότερα του ενός ψηφοδέλτια .
  6. Για να  θεωρείται  νόμιμη  η  εκπροσώπηση  του  Συλλόγου,  θα  πρέπει,  στις αρχαιρεσίες εκλογής των Οργάνων, να πάρουν μέρος γονείς που εκπροσωπούν τουλάχιστον,  το  ένα  τρίτο  (1/3)  των    ανήλικων  μαθητών  (  ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ) που φοιτούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στη Σχολική Μονάδα που λειτουργεί ο Σύλλογος. Σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται το μέτρο του 1/3 οι εκλογές επαναλαμβάνονται μέχρι δύο φορές, με τις ίδιες προϋποθέσεις. Εάν δεν επιτευχθεί η προβλεπόμενη απαρτία, θεωρείται ότι τα Όργανα του Συλλόγου εκλέγονται νομίμως, δεν μπορούν όμως να μετέχουν στο Σχολικό Συμβούλιο, στο συμβούλιο σχολικής κοινότητας και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων.7.  Το μέτρο για την εκλογή εκπροσώπων των Συλλόγων στις Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, είναι ένας (1) εκπρόσωπος, ανά τριάντα (30) μαθητές, των οποίων οι γονείς πήραν μέρος στις αρχαιρεσίες εκλογής των Οργάνων του Συλλόγου. Σε περίπτωση υπολοίπου από δεκαπέντε (15) και πάνω,   εκλέγεται ένας (1) ακόμη εκπρόσωπος. Σε Συλλόγους που έχει επιτευχθεί το 1/3 και οι ψηφίσαντες εκπροσωπούν λιγότερους των τριάντα (30) μαθητών, εκλέγεται ένας (1) εκπρόσωπος.
  7. Για τους αντιπροσώπους για την Ένωση το ψηφοδέλτιο συγκροτείται : διαιρείται ο συνολικός αριθμός των μαθητών του σχολείου δια του 30 όπου βγαίνει ο αριθμός των εν δυνάμει αντιπροσώπων που μπορούν να εκλεγούν. Οι σταυροί προτίμησης μέχρι το σαράντα τοις εκατό (40%) των εν δυνάμει εκλεγομένων στο ενιαίο ψηφοδέλτιο και σε περισσότερα ψηφοδέλτια οι σταυροί προτίμησης μέχρι τον αριθμό των εν δυνάμει εκλεγομένων Βλ.Δ4/570/2/11/1998  και άρ. 11 Ν. 1566/1985 όπως τροποποιήθηκε με το άρ. 51 του Ν. 4415/2016,
  8. Στην περίπτωση που οι εκλογές γίνονται με το σύστημα της απλής  αναλογικής  οι σταυροί προτίμησης ανέρχονται μέχρι τον αριθμό των εκλεγομένων, σε κάθε όργανο. Το εκλογικό μέτρο καθορίζεται διαιρώντας το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων με τον αριθμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ( εφόσον κατά τη διαίρεση αυτή προκύψει κλάσμα δε λαμβάνεται υπόψη). Καθορίζεται ο αριθμός των θέσεων που λαμβάνει ο κάθε συνδυασμός στο συμβούλιο διαιρώντας τον  αριθμό  των  εγκύρων  ψηφοδελτίων  που  έλαβε  κάθε  συνδυασμός  με  το εκλογικό μέτρο. Μεμονωμένος υποψήφιος που έλαβε αριθμό ψήφων ίδιο ή μεγαλύτερο του εκλογικού μέτρου, καταλαμβάνει μια έδρα στο όργανο για το οποίο είχε θέσει υποψηφιότητα. Συνδυασμός που περιλαμβάνει υποψήφιους λιγότερους από τις θέσεις που του αναλογούν, καταλαμβάνει, τόσες θέσεις όσοι είναι και οι υποψήφιοί του. Οι θέσεις που μένουν αδιάθετες κατανέμονται από μια στους συνδυασμούς που έχουν καταλάβει τουλάχιστον μια θέση και οι οποίοι συγκεντρώνουν υπόλοιπο ψηφοδελτίων μεγαλύτερο  από  το 1/3  του εκλογικού μέτρου και που πλησιάζουν περισσότερο το εκλογικό μέτρο. Οι θέσεις που μένουν ακόμα   αδιάθετες,   κατανέμονται   μεταξύ   των   συνδυασμών   που   έχουν   το μεγαλύτερο υπόλοιπο ψηφοδελτίων, ακόμα κι αν δεν έλαβαν το μέτρο. Σε περίπτωση ισοδυναμίας γίνεται κλήρωση από την Εφορευτική Επιτροπή.

10.Όταν οι εκλογές γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο ( πλειοψηφικό  εκλογικό  σύστημα ),όλοι οι υποψήφιοι γράφονται με απόλυτη αλφαβητική σειρά. Στις εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο, μπορούν να μπουν σταυροί προτίμησης, μέχρι το σαράντα τοις εκατό (40%) των εκλεγομένων σε κάθε αξίωμα. Εφόσον το 40% των εκλεγομένων αντιστοιχεί σε δεκαδικό αριθμό,   στρογγυλοποιείται στην πλησιέστερη μονάδα (π.χ.  από  ένας  έως  τρεις  (1-3)  εκλεγόμενοι  –  ένας  (1)  σταυρός  προτίμησης, τέσσερις έως έξη (4-6) εκλεγόμενοι – δύο (2) σταυροί προτίμησης, επτά έως οκτώ (7-8)   εκλεγόμενοι – τρεις (3) σταυροί προτίμησης, εννέα έως έντεκα (9-11) εκλεγόμενοι – τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης κλπ).

Νομιμοποιητικά Έγγραφα Για την Ένταξη στην Ένωση Συλλόγων Γονέων

Τα   απαιτούμενα   έγγραφα  σύμφωνα   με   το   Ν.   2621 /98   και  όλα  τα  δικαιολογητικά νομιμοποίησης,  που  θα  πρέπει  να  καταθέσει  ο  Σύλλογος  στην   Ένωση  για  να νομιμοποιηθεί είναι:

  1. Επικυρωμένο αντίγραφο πρακτικού  Γεν.  Συνέλευσης  και  Αρχαιρεσιών  , υπογραμμένα αντίστοιχα από το Προεδρείο της Γεν. Συνέλευσης και την Εφορευτική Επιτροπή
  2. Επικυρωμένο αντίγραφο κατάστασης παρόντων  αντιπροσώπων  στη  Γεν. Συνέλευση
  3. Επικυρωμένο αντίγραφο κατάστασης  ψηφισάντων  αντιπροσώπων  με  την  υπογραφή ενός  εκάστου.
  1. Κατάσταση με  τα  ονόματα  και  τις  διευθύνσεις  των  μελών  του  Δ.Σ.  του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και  κατάσταση  εκλεγμένων  αντιπροσώπων  και  αναπληρωματικών  με  τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις τους.
  1. Βεβαίωση της Διεύθυνσης  του  σχολείου  με τη δύναμη των μαθητών του σχολείου, για τη διαπίστωση του 1/3  .
  2. Ονόματα και  αριθμό  των  αντιπροσώπων  του  Σχολείου  προς την αντίστοιχη Ένωση, ( υπενθυμίζουμε ότι ,το μέτρο εκλογής εκπροσώπων   των σχολείων για την  Ένωση Γονέων  είναι (1) ένας εκπρόσωπος ανά  (30)  τριάντα μαθητές των οποίων οι γονείς συμμετείχαν  στις  αρχαιρεσίες  των  συλλόγων  τους  και  αυτό  αποδεικνύεται  με  τις νομιμοποιήσεις. Σε περίπτωση υπολοίπου από δέκα πέντε  (15) και πάνω, εκλέγεται ένας ακόμη εκπρόσωπος. Σε Σχολεία που οι ψηφίσαντες  εκπροσωπούν το 1/3 των μαθητών της σχολικής μονάδας (π.χ νηπιαγωγεία)  και οι μαθητές είναι λιγότεροι των τριάντα (30) μαθητών, εκλέγεται ένας (1) εκπρόσωπος.).
  3. Το δικαίωμα του εκλέγειν & εκλέγεσθαι έχουν μόνο οι αιρετοί για αυτό το σκοπό αντιπρόσωποι και κανείς άλλος.
  4. Κατάθεση  αίτησης εγγραφής από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Συλλόγου, εγκρίνετε μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης  και εφάπαξ καταβάλετε 30€ εγγραφή. Οι αιρετοί αντιπρόσωποι (εκλεγμένοι για τον αυτό σκοπό) αντίστοιχα υποβάλλουν αίτηση εγγραφής και 15€ έκαστος για κάθε έτος.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία παραμένουμε στη διάθεσή σας και παρακαλούμε να απευθύνεται οποιοδήποτε ερώτημα – αίτημα δια μέσου της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η δημιουργία επιπλέον εξεταστικών κέντρων για τα μαθήματα Ξένων Γλωσσών,Αθλημάτων, Σχεδίου και Μουσικής  και ενός ειδικού εξεταστικού κέντρου για τους Νομούς Φθιώτιδας – Ευρυτανίας και Φωκίδας για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021

Η  Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών  Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  στο Δήμο Λαμίας, χαιρετίζει όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και τους Δημάρχους, που διεκδίκησαν ακούραστα όλο αυτό το διάστημα το δικαίωμα των παιδιών που εξετάζονται πανελλαδικά σε ειδικά μαθήματα να μην ταξιδέψουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά να εξεταστούν σε τοπικά εξεταστικά κέντρα.

Η δημιουργία επιπλέον εξεταστικών κέντρων για τα μαθήματα σχεδίου, ξένων γλωσσών και μουσικής σε Ρέθυμνο, Ξάνθη, Πάτρα και ενός ειδικού εξεταστικού κέντρου στο Αγρίνιο, αποτελεί μια σημαντική νίκη του γονεϊκού κινήματος.

Εμείς οι γονείς θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση πρέπει να έχει μόνιμο χαρακτήρα και όχι πρόσκαιρο λόγω της πανδημίας, καθώς αφορά τη λύση ενός χρόνιου προβλήματος των μαθητών και των οικογενειών τους που δέχονταν άνιση αντιμετώπιση για την εξέτασή τους στα ειδικά μαθήματα με την αναγκαστική μετακίνησή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, που σημαίνει πολλά έξοδα και επιπλέον ψυχολογική επιβάρυνση.

Πιστεύουμε επιπλέον ότι πρέπει στην απόφαση αυτή να συμπεριληφθούν σε όλες τις περιοχές και όλοι οι μαθητές που εξετάζονται προφορικά, καθώς πρόκειται για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σειρά δυσκολιών και άνισης αντιμετώπισης σε όλα τα σχολικά τους χρόνια.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

·        Οικονομική κάλυψη όλων των μαθητών και των οικογενειών τους για τη μετάβασή τους στα εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί.

·        Όλοι οι προφορικά εξεταζόμενοι μαθητές να εξεταστούν στα κοντινότερα τοπικά εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί.

·        Υλοποίηση όλων των μέτρων προστασίας για την ασφαλή εξέταση των παιδιών.

·         Η δημιουργία επιπλέον εξεταστικών κέντρων για τα μαθήματα Ξένων Γλωσσών, Αθλημάτων, Σχεδίου και Μουσικής  και ενός ειδικού εξεταστικού κέντρου για τους Νομούς Φθιώτιδας – Ευρυτανίας και Φωκίδας για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021.

 

 ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί Γονείς – Κηδεμόνες & Συμπαραστάτες,

Μέσα από τους Συλλόγους, οργανώνουμε τον αγώνα μας για τη βελτίωση των συνθηκών μόρφωσης των παιδιών μας :

  • Για να μη βάζει ο γονιός το χέρι στην τσέπη. Για να είναι η παιδεία αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν.
  • Για ένα σχολείο με σύγχρονες υποδομές, για σχολικές μεταφορές που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες, για μόνιμο/οργανικό προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων, για τραπεζοκόμους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και σχολικούς φύλακες.
  • Για ποιοτικό μάθημα, με εργαστηριακές υποδομές,
  • Για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Για τα δικαιώματα στην εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ανάγκες.
  • Για ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες με αγάπη για τη γνώση και τον άνθρωπο, που θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη, θα ερευνά και θα καλλιεργεί τα ταλέντα των παιδιών, θα κεντρίζει το ενδιαφέρον και την φαντασία τους.
  • Για να βάλουμε φραγμό στα σχέδια για ένα Λύκειο-εξεταστικό κέντρο που θα αγχώνει ακόμα περισσότερο τα παιδιά μας, θα μας αναγκάζει να βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για φροντιστήρια.
  • Για πλήρη δημόσια υγειονομική κάλυψη των παιδιών, ελεύθερο χρόνο και τις απαραίτητες υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ασφαλών παιδικών χαρών στις γειτονιές.
  • Για ένα σχολείο που θα καλλιεργεί τη συνεργασία, το σεβασμό και την αλληλεγγύη πετώντας στα σκουπίδια την επιθετική συμπεριφορά, το φασισμό, το ρατσισμό.
  • Για την ενημέρωση και την πρόληψη ενάντια στα ναρκωτικά και σε όλες τις εξαρτήσεις, την αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων και καταστροφών.
  • Για την αξιοπρεπή κι ισότιμη ένταξη στη σχολική καθημερινότητα όλων των παιδιών, χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς.

 Αγαπητοί γονείς,

Η ζωή η ίδια έχει αποδείξει ότι όσο μειώνουμε τις απαιτήσεις μας τόσο μεγαλώνει η απαξίωση του Δημόσιου αγαθού της Παιδείας για κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια. Όταν δεν δυναμώνουμε τα δικά μας όπλα για να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη, είναι σαν να βγάζουμε με τα ίδια μας τα χέρια τα μάτια μας. Είναι σαν να λέμε στην εκάστοτε κυβέρνηση: “προχώρα, συμφωνούμε με αυτά που κάνεις…”.

Όμως, ας αναρωτηθούμε πότε είχαμε θετικά αποτελέσματα στον αγώνα μας; Τι ήταν αυτό που οδήγησε σε μικρές ή μεγάλες «νίκες»; Δεν ήταν ο σωστός προσανατολισμός στην κατεύθυνση της συσπείρωσης και της διεκδίκησης,  η μαζικότητα στις κινητοποιήσεις αλλά και η αγωνιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τα συσσωρευμένα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά στα σχολεία. Πολλές φορές χάρη στο πείσμα και τη συλλογικότητα, τον ενωμένο αγώνα γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών καταφέραμε να αναχαιτίσουμε τα σχέδια τους, αναγκάσαμε κυβερνήσεις σε αναδίπλωση.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, όπως αναφέραμε και στο τελευταίο συνέδριο μας,  «έχουμε ανάγκη από Συλλόγους Γονέων που θα τους απασχολούν όλες οι πλευρές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής που διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Είτε πρόκειται για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ως εργαζόμενοι, υποαπασχολούμενοι ή άνεργοι γονείς, είτε πρόκειται για τον τρόπο ζωής που μας επιβάλλεται αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε και αξίζουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Η διεκδίκηση ελεύθερου και ποιοτικού χρόνου με ισότιμη πρόσβαση για όλους στον αθλητισμό, την τέχνη και τον πολιτισμό, που δίνουν το οξυγόνο μέσα στο οποίο αναπτύσσονται υγιείς προσωπικότητες μακριά από κάθε μορφής εξαρτήσεις αλλά και υγιείς σχέσεις μέσα στην οικογένεια, χρειάζεται να αποτελεί ακόμα ένα πεδίο δράσης και διεκδίκησης. Ο φόβος, η ανασφάλεια, το μίσος που αν εισχωρήσουν στις ψυχές των παιδιών τις δηλητηριάζουν ανεπανόρθωτα, μας βρίσκουν απέναντί τους και γι’ αυτό, είναι ανάγκη να παλεύουμε για έναν κόσμο ειρήνης.

Κάνουμε δική μας υπόθεση το μέλλον και τη μόρφωση των παιδιών μας!

Η παρουσία των Αντιπροσώπων των Πρωτοβάθμιων Οργάνων,  στις Αρχαιρεσίες της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, η συλλογική προσπάθεια, η αρωγή όλων και η ενεργός συμμετοχή σας είναι αναγκαία για το καλό των σχολείων του Δήμου Λαμιέων.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Με αφορμή την άρση των περιοριστικών μέτρων αλλά με ασφάλεια, την Παρασκευή 26 Ιουνίου  2020 και ώρα 18:00-19:00  τελευταία μέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων (γενικών μαθημάτων) στον αίθριο χώρο του ημιώροφού του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Λαμιέων  θα διεξαχθούν οι εξ αναβολής (Μάρτιου) λόγω covid-19 ΕΚΛΟΓΕΣ.

Παρακαλούμε να κατατεθούν οι υποψηφιότητες σας μέχρι την Τετάρτη 24 22:00 Ιουνίου 2020 ηλεκτρονικά στο : u.par.pabsch.lamia@gmail.com όπως το συνημμένο έντυπο που ακολουθεί.

Όσοι έχουν οικονομικές εκκρεμότητες, παρακαλούνται να είναι σε ετοιμότητα να τις τακτοποιήσουν μέχρι και πριν την ώρα έναρξης των εκλογικών διαδικασιών 26 18:00 Ω Ιουνίου 2020.

Σύνθεση Εφορευτικής Επιτροπής:

Πρόεδρος    : ο Κος Κατσαρός Χρήστος

Γραμματέας :  Κα Αθανασίου Γεωργία

Μέλος          : Κα Σκανδάλη Σπυριδούλα

 

Για το απερχόμενο Δ.Σ. της Ένωσης

Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Χ. ΓΕΩΡΓΙΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ doc

ΕΝΤΥΠΟ_ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ_ΣΧΟΛΕΙΟΥ_ΓΙΑ_ΤΗΝ_ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ_ΣΤΙΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_ΤΗΣ_ΕΝΩΣΗΣ_ΓΟΝΕΩΝ_2020….

ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

Μια ακόμη σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε, μια σχολική χρονιά διαφορετική, πρωτόγνωρη για όλους μας λόγω του covid-19.
Στη πρώτη γραμμή όμως είσαστε εσείς, που καλείστε να δώσετε τη δική σας «μάχη» , έχοντας διανύσει μια χρονιά γεμάτη πίεση, άγχος, προσωπικές θυσίες και πολλές δυσκολίες.
Να οπλιστείτε με ψυχραιμία και ηρεμία και να αντιμετωπίσετε τη δοκιμασία αυτή με καθαρό μυαλό.
Να έχετε πίστη στον εαυτό σας και εμπιστοσύνη στις ικανότητες σας.
Να μην αφήσετε το άγχος και την αγωνία να επικρατήσουν.
Με αισιοδοξία και χαμόγελο να συνεχίσετε την πορεία σας – ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων  και να προσπαθήσετε να είσαστε περήφανοι για τις επιλογές σας.
Οι Πανελλαδικές εξετάσεις όσο σημαντικές κι αν είναι, δεν αποτελούν παρά μια στιγμή στο μεγάλο ταξίδι της ζωής.
Η επιτυχία δεν καθορίζεται μόνο από την είσοδο ή μη στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά κυρίως από τις αξίες, την ηθική και τον τρόπο που θα διαλέξετε να «περπατήσετε» στη ζωή σας…
Η Πρόεδρος και το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λαμιέων, εκφράζουν τις πιο θερμές ευχές τους για καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που κάνετε αυτό το δύσκολο και συνάμα όμορφο βήμα για το πέρασμα σας από τα μαθητικά θρανία στα έδρανα των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή τους στις οικογένειές σας που ζουν πολύ έντονα τη συγκεκριμένη διαδικασία και αγωνιούν για το μέλλον σας.
Η ζωή είναι μπροστά σας…..Και είναι πολύ όμορφη!
Καλή Επιτυχία και Καλά Αποτελέσματα!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι , σύμφωνα με το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. όπως ισχύει μέχρι και μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων, «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» [ΦΕΚ Α΄55/ 11-03-2020], σε συνδυασμό με την υπ’ αριθμ. 18318/13.03.2020 (ΑΔΑ: 9ΛΠΧ46ΜΤΛ6-1ΑΕ) και 20930/31-03-2020 και (ΑΔΑ: 6 ΩΠΥ46ΜΤΛ6-50Ψ), εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Λαμίας Συνεδριάζει δια Ηλεκτρονικής Περιφοράς των όποιων θεμάτων προκύπτουν.
Δια τον ίδιο λόγω και για δεύτερη συνεχή φορά αναβάλλονται οι καταστατικές διαδικασίες για την εκτέλεση της ετήσιας  Γενικής Συνελεύσεως, μέχρι νεοτέρας.
Επίσης σας γνωρίζουμε την ένταξη στη δύναμη της Ένωσης των Συλλόγων Γονεών & Κηδεμόνων, δια των Εκπροσώπων  τους, των  1ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και του 7ου Γυμνασίου Λαμίας.
Υπενθυμίζουμε ότι για να ενταχθεί ένας Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, ως Πρωτοβάθμιο Όργανο, στην Ένωση ( Δευτεροβάθμιο Όργανο), θα πρέπει να υποβάλλει τα κάτωθι :

1.ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

2.ΑΙΤΗΣΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΥ).
3.ΠΡΑΚΤΙΚΟ Δ.Σ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΑΣ.  ΕΝΑΣ 1/30 ΜΑΘΗΤΈΣ.
4. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΝΤΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (για την ελάχιστη συμμετοχή γονέων και κηδεμόνων στις αρχαιρεσίες, του 1/3 των φοιτούντων μαθητών).
5. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ.
6. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΤΕ ΕΚΛΕΞΕΙ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ
Όσα Πρωτοβάθμια όργανα επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την Ένωση, παρακαλούμε να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική αλληλογραφία  στην ταυτότητα, u.par.pabsch.lamia@gmail.com.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Χ. ΓΕΩΡΓΙΑ

Ναι στο διαδίκτυο! Αλλά με ασφάλεια! (Πληροφορική)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γονείς και Κηδεμόνες των Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Λαμίας, πάντοτε ως Ένωση προσπαθούμε να εστιάσουμε στην πρόληψη οποιουδήποτε προβλήματος μπορεί να παρουσιαστεί.

Κανείς από εμάς δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Κράτος.

Και το Κράτος, έχει αναπτύξει ασφαλή συστήματα πλοήγησης για εμάς και τα παιδιά μας.

Μέσα από το Cyberkid μπορείτε να ενημερωθείτε για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που υπάρχουν.

Το Cyberkid είναι μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 18 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Το CyberKids αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Στόχος της δημιουργίας του CyberKid είναι η προβολή των θετικών πλευρών του διαδικτύου, όπως είναι η ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών και η ψυχαγωγία. Παράλληλος στόχος είναι η ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους που κρύβονται.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας, να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επισκεφθείτε  το http://www.cyberkid.gov.gr

Για το Δ.Σ. της Ένωσης

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Χ. ΓΕΩΡΓΙΑ